2014. március 18., kedd

Linzer


Hirtelen felindulásból linzert sütöttem. Most málna lekváros változatot, mert vágytam az élénk színekre; így születtek meg ezek a mosolygós, piros linzer virágocskák. A receptet a vaníliás cukor csomagolásáról lestem, nekem ez a titkos, jól bevált receptem. Számtalanszor sütöttem már és eddig még senki sem panaszkodott. Kissé időigényes az elkészítése, ugyanakkor megéri a fáradozást, mert a siker garantált.



Hozzávalók
300 g liszt
200 g vaj
50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
½ teáskanál sütőpor
Málna lekvár


Elkészítés
A tésztához összegyúrunk a lisztet a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával és a sütőporral. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és linzerformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin 160 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Kihűlés után a teli karikákat megkenjük egy-egy kiskanál lekvárral és a középen lyukas formákat ráfektetjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.




Love

Orsi





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése