2014. március 14., péntek

Fahéjas-diós müzli

Szeretem a müzlit és ezért, mint minden mást, ezt is szeretem magam készíteni. Találtam is egy tetszetős receptet Jamie Oliver magazinjában. Pici változtatással neki is láttam ma reggel, hogy elkészítsem. Sütés közben a csodálatos fahéjillat azonnal körbe lengte a konyhát, így már alig vártam, hogy végre megkóstolhassam. A végeredmény egy szemet gyönyörködtető, aromás müzli a pörkölt diófélék édeskésen füstös aromájával és a csokoládé keserédességével. Érdemes kipróbálni.









Hozzávalók
95 g zabpehely
150 g aprított magkeverékkel - 15 g tökmag,  15 g napraforgómag, 40 g mogyoró, 40 g dió, 40 g pekándió
85 g méz
1 teáskanál fahéj
3 evőkanál olvasztott vaj

50 g aprított étcsokoládé



Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra - légkeverésen. Ezután egy tálban alaposan keverjünk össze a zabpelyhet, az aprított magokkal, mézzel, fahéjjal és olvasztott vajjal. 
Egyenletesen oszlassuk el a keverékünket egy sütőpapírral bélelt tepsin és süssük 20 percig. Kihűlés után dúsítsuk az aprított étcsokoládéval. 
Tegyük befőttes üvegbe a kész müzlinket és mehet is a spájzba. 2-3 héten belül tanácsos elfogyasztani, ami véleményem szerint nem jelenthet nagy kihívást; az első kóstolás után nem győzzük majd kivárni a következő reggelit!












Love
Orsi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése