Szeretem a
müzlit és ezért, mint minden mást, ezt is szeretem magam készíteni. Találtam is
egy tetszetős receptet Jamie Oliver magazinjában.
Pici változtatással neki is láttam ma reggel, hogy elkészítsem. Sütés közben a
csodálatos fahéjillat azonnal körbe lengte a konyhát, így már alig vártam, hogy
végre megkóstolhassam. A végeredmény egy szemet gyönyörködtető, aromás müzli
a pörkölt diófélék édeskésen füstös aromájával és a csokoládé keserédességével.
Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
95 g zabpehely
95 g zabpehely
150 g aprított magkeverékkel - 15 g tökmag, 15 g napraforgómag, 40 g mogyoró, 40 g dió, 40 g pekándió
85 g méz
1 teáskanál fahéj
3 evőkanál olvasztott vaj
50 g aprított étcsokoládé
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra -
légkeverésen. Ezután egy tálban alaposan keverjünk össze a zabpelyhet, az aprított magokkal, mézzel, fahéjjal és olvasztott
vajjal.
Egyenletesen
oszlassuk el a keverékünket egy sütőpapírral bélelt tepsin és süssük 20 percig. Kihűlés után
dúsítsuk az aprított
étcsokoládéval.
Tegyük befőttes üvegbe a
kész müzlinket és mehet is a spájzba. 2-3 héten belül tanácsos
elfogyasztani, ami véleményem szerint nem jelenthet nagy kihívást; az első kóstolás után
nem győzzük majd
kivárni a következő reggelit!
Love
Orsi



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése