.jpg)
A minap
gyönyörű ételfotókba
botlottam a kedvenc kenyeremről, az ír szóda kenyérről. A képek meg is adták a kezdő lökést, hogy
elkészítsem én is. Újra meg újra, mert nem tudok ellenállni ennek a kenyérnek.
Soha. Szuperegyszerű, ízletes,
egészséges és megszámolhatatlan variációban készíthető. Első Írországi
tartózkodásom során szerettem meg és azóta is a rajongója vagyok. Ez alkalommal
két különböző változatot
készítettem, mazsolás-rozmaringosat
és négy magvasat.
A kenyér egyik
alapvető összetevője az író,
azonban ennek hiányában is elkészíthető. Egyszerűen cseréljük fel az író mennyiségét tejre és adjunk
egy kanál ecetet is a keverékhez. Így hasonló íz hatást érhetünk el.
Hozzávalók

125 g
kenyérliszt (BL 50)
125 g teljes
kiőrlésű liszt
½ evőkanál
szódabikarbóna
½ evőkanál só
200 ml író
A rozmaringos változathoz
Egy marék
mazsola, kb. 40 g
2 ág friss
rozmaring
A négy magvas változathoz
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál lenmag
1 evőkanál
napraforgó mag
1 evőkanál tökmag
Elkészítés
Keverjük össze
a hozzávalókat egy tálban. Ne ijedjünk meg, ezúttal egy kifejezetten ragacsos
tésztát kapunk, de így lesz a végeredmény ropogós és könnyű. Próbáljunk
meg minimális mennyiségű plusz lisztet
hozzáadni, csak éppen annyit, hogy a massza ne ragadjon a kezünkhöz. Formázzunk
cipót és éles késsel keresztirányban vágjuk be a kenyereket majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc
alatt süssük készre.
Tipp: remekül
fagyasztható! Ehhez kihűlés után szeleteljük és
azonnal fagyasszuk le.![]() |
Rozmaring és mazsola |
![]() |
![]() |
Négy magvas |
![]() |
Love
Orsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése