2014. június 4., szerda

Hirtelen sült zöldségek


Ezúttal következzen egy főétel. Gondoltam ideje más vizek felé eveznem, és eltérnem az eddig megszokott édességektől. Gyors és egyszerű ebéd vagy vacsora ötlet, ízletes zöldségek dobva-rázva sütve, friss chilivel, korianderrel és udon tésztával.

Legutóbbi bevásárlásom alkalmával akadt meg a szemem a zöldségeken, elkezdtem gondolkodni mire is tudnám felhasználni és akkor eszembe jutott a hűtőben lapuló udon tészta. Az udon búzalisztből készült fehér, vastag tészta, a japán konyha alapvető élelmiszere; ezt szem előtt tartva válogattam össze a zöldségek fűszerezését ami ezúttal szezámmag, chili, szója szósz és koriander keveréke.

Hozzávalók
25 dkg zöldség keverék - bab csíra, lila hagyma, sárgarépa, brokkoli, újhagyma, káposzta
10 dkg udon tészta
10 dkg bazsalikomos tofu
1 chili paprika
1 csokor koriander
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál szója szósz
2 evőkanál olíva olaj



Elkészítés
Kezdjük a zöldségekkel. Ezúttal kész keveréket vettem, aminek a tartalma bab csíra, lila hagyma, sárgarépa, brokkoli, újhagyma és káposzta. Tudom, ez egy kicsit csalás, de néha jó rossznak lenni és félkész alapanyagokkal dolgozni; így jelentősen lerövidül a főzési idő, hiszen nem kell a zöldségek tisztításával és darabolásával bajlódni. Két személyre egy fél csomag zöldséget használtam, ami összességében 25 dkg volt. Forrósítsunk teflon serpenyőben olívaolajat és hirtelen süssük meg a zöldségeket. Mikor már majdnem kész adjunk hozzá az udon tésztát, a kockázott tofut és egy friss felaprított chilit. Amikor szépen összesült minden adjunk hozzá egy jó löttyintés szója szószt, majd szórjuk meg szezámmaggal és egy marék aprított korianderrel. Szerintem az étel különösebb sózást nem igényel, hiszen a szója szósz sós, de aki úgy érzi, sózza meg kissé a zöldségeket. 

Tipp: a tofu kihagyható az ételb
ől vagy lecserélhető bármilyen húsra, ebben az esetben a hús pirításával kezdjünk neki a főzésnek és ezt kövesse a többi hozzávaló.
Az udon tészta helyettesíthet
ő rizstésztával vagy bármilyen más tésztával, arra azonban ügyeljünk, hogy a tésztát mindig a csomagolásnak megfelelően készítsük el.

A különleges alapanyagokat, mint például az udon tészta, innen rendelem.



Love
Orsi



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése